Logo
Nyheter
Nyheter

Dricksvatten – brännhet fråga i Almedalen

Vattenbrist, undernäring för äldre, Ungdomars inflytande, hållbar stadsutveckling, centrumutveckling och entreprenörskap är debatterna jag leder under årets Almedalsvecka.

På många ställen i landet är grundvattennivåerna alldeles för låga. Gotland förbereder sig nu för en sommar med vattenrestriktioner – alla måste spara. Även Mälarområdet och Halland är riskområden där vattenförbrukningen slår i taket. Detta är en av många frågor som kommer att debatteras i Almedalen. I mars ledde jag Mälarkonferensen om dricksvattenfrågan på uppdrag av länsstyrelser i regionen. I Almedalen blir det debatt om samma ämne, men nu på uppdrag av Sydvatten.

Övriga uppdrag i Almedalen: debatter för Lunds kommun om ungdomars inflytande, hållbar stadsutveckling och entreprenörskap.

Findus/Aspekta: Äldre och undernäring/svält.

Lunds universitet: Centrumutveckling.