Logo
Nyheter
Nyheter

Nebel Media Årets Nyföretagare 2016

Hurra!!!! Vilken glädje och ära att få ta emot utmärkelsen Årets Nyföretagare i Lund.

Tack till alla er kunder, samarbetspartners som gav mig en flygande start. Och till Lunds Nyföretagarcentrum som står bakom utmärkelsen.

Som egenföretagare lägger man ner sin själ i arbetet. Det är utmanande, spännande, ibland svårt, men mest roligt. Att belönas med utmärkelsen Lunds nyföretagare är en fantastisk bekräftelse.

Jag startade mitt bolag hösten 2015. På stolta ben lämnade jag min fasta anställning som journalist på Sydsvenskan för att kasta mig ut i livet som egen. Det var inget enkelt beslut att lämna tidningen som jag älskar, men längtan efter att driva eget och testa olika idéer och projekt blev till slut för stark. Entreprenören i mig ville ut!

Sedan dess har jag arbetat stenhårt för att utveckla min affärsidé: att producera och leda samtalskoncept i olika former; debatter, livesamtal, talkshows, poddar. Min ledstjärna är det konstruktiva samtalet: att lyfta fram goda exempel och förebilder, att inte ducka för det svåra, men inte heller missa att berätta om det som är bra, som vi kan lära av. Ett bra samtal ska ge nya infallsvinklar, inspirera och bilda. Och så får det gärna vara lite roligt också!

Jag vill säga TACK till alla kunder och samarbetspartners. Nebel Media räknar stolt till drygt 20 uppdragsgivare inom kommun, landsting, universitet och privata näringslivet. Några projekt: Sydsvenskans talkshow Late Night Lund, debatter i Almedalen, Doros podd ”Vem vill vara junior?”, Malmö högskolas Bildningsbaren, Livesamtal på Dunkers. Med start i höst blir det en ny talkshow i Helsingborg i samarbete med Helsingborgs symfoniorkester.

Framtiden? Ja det blir spännande att se. Nu har jag slängt upp många bollar i luften och valt att göra det jag tycker är roligast. I framtiden tror jag att vi är flera som jobbar tillsammans inom Nebel Media. Att bolaget blir en plats för drivna och kreativa människor, som testar nya journalistiska idéer, samtalskoncept och debattformat. Konstruktivt – med kylig hjärna och varmt hjärta.