Logo
Om Nebel Media

Om företaget

Om Nebel Media

Nebel Media producerar och genomför journalistiska samtal och intervjuer i olika format: talkshows, livesamtal, politiska debatter, konferenser, podcasts.

Min strategi som moderator och samtalsledare är att inspirera och skapa förutsättningar för en konstruktiv diskussion. Samhällsdebatten ska aldrig ducka för problemen, men vi behöver också lyfta blicken och prata om lösningar och nya vägar framåt. Detta går som en röd tråd genom de samtal jag leder.

Ett professionellt genomfört samtal handlar om att vara påläst, lyssna aktivt,  ställa relevanta frågor och möta publiken med både värme och skärpa. Det handlar om att balansera mellan att vara både personlig och professionell.

Vill du ha hjälp att planera en konferens, en debatt eller kanske  göra en talkshow istället för en traditionell konferens? Varmt välkommen att höra av dig, så diskuterar vi ett bra upplägg.

Jag finns också med bland moderatorerna på agenturen Vi & Vänner i Malmö

Projekt

Projekt

Kontor och community

Nebel Media AB är grundare av Optimistklubben (OK) – ett kontor och en positiv hub i Lund för entreprenörer och eldsjälar inom event, kultur, utbildning, media och resor. Här arbetar vi i våra olika bolag och tillsammans för att sätta fokus på goda krafter och lösningar på samhällsutmaningar.

Poddar

Cecilia Nebel intervjuar kända seniorer i mobiltelefonföretaget Doros podd ”Vem vill vara junior?
Humorkunskap: En livepodd som spelas in på Lund Comedy Festival. Populärvetenskapliga samtal med komiker och forskare. Samarbetsprojekt med Anagram och Magnus Björn Bénzen (Lundapodden).

Talkshow

Late Night Lund – en utekväll med innehåll. Sydsvenskans talkshow går för fulla hus. Nebel Media producerar showen. Cecilia Nebel samtalar med aktuella personer, gärna med Lundaanknytning, i bildande och underhållande samtal på scenen. Följ oss på Sydsvenskan eller på Facebook

Bildningsbaren

Bildningsbaren är Malmö Universitets samtalsserie på Grand Öl & Mat i Malmö. Genom samtal om aktuella samhällsfrågor med forskare, kulturpersoner och andra inbjudna gäster delar vi kunskap, bidrar till nya perspektiv och möten. Cecilia Nebel leder samtalen med aktuella gäster. Följ oss på Facebook

Debatt i Almedalen

Almedalen är en av årets höjdpunkter med många uppdrag. Ett axplock: 2018: Föreningsliv och integration (Lunds universitet), Smarta staden – hållbar stadsutveckling (Lunds kommun), Cykelstädernas utveckling (Lunds kommun) Digital välfärd (Lunds kommun) 2017:  Dricksvatten (VA Syd), Hållbar stad, Innovation, ungas inflytande (Lunds kommun). Mat och hälsa bland äldre (Findus). Handel och cityutveckling (Lunds universitet) Arkitektur och kultur (White Arkitekter) 2016: Max IV och ESS och Entrepreneurslam. Kost och hälsa (Findus).

Samtal på Dunkers

I mer än tio år har Dunkers kulturhus i Helsingborg arrangerat livesamtal med kända gäster. I detta längre intervjuformat har Cecilia Nebel mött operatenoren Rickard Söderberg, multiidrottaren Mikael Lindnord med gatuhunden Arthur, Adde Malmberg, Tareq Taylor, Marianne Rundström, Per T Ohlsson, Anna Hedenmo, Stina Wollter.

Kunder

Sagt om Nebel Media

Kunder

HD-SYDSVENSKAN
MEDICON VILLAGE AB
MALMÖ UNIVERSITET
LUNDS UNIVERSITET
LUNDS KOMMUN
HELSINGBORGS SYMFONIORKESTER
HYPOTEKET
ÖRESUNDSINSTITUTTET
8TILL5
NATURSKYDDSFÖRENINGEN
EKONOMIHÖGSKOLAN I LUND
LÄNSMUSEERNAS SAMARBETSRÅD
LITTERALUND
ARKITEKTURFILMFESTIVALEN
MALMÖ STAD
LUND CONVENTION BUREAU
FINDUS
ASPEKTA
MANAGEMENT PARTNERS
REGION SKÅNE
HC ADVENTURE
ANAGRAM
SPARBANKSSTIFTELSEN FINN
DORO
LUNDS STADSBIBLIOTEK
KOST & NÄRING
NSVA
DUNKERS KULTURHUS
CAMP SCANDINAVIA
GÅ FÖRE
KULTURMEJERIET
OPUS MAGASIN
MÄLARKONFERENSEN
AVFALL SVERIGE
WHITE ARKITEKTER
SYDVATTEN
MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET
SISAM
ANSVARSFULLT.SE

Cecilia modererade två av våra seminarier under Almedalsveckan 2016. Hon bidrog med kloka inspel och ovärderliga insatser (kontakt med deltagare, körschema etc.) under hela planeringsprocessen, och fullkomligt briljerade på scen med sin speciella närvaro, skarpa formuleringar och förmåga att plocka fram det mest stringenta i varje paneldeltagare. Jag skulle rekommendera Cecilia som moderator tio gånger av tio.
– Annika Henning, pressansvarig Lunds kommun

Cecilia var moderator under vår tvådagarskonferens i Stockholm med återvinnings- och avfallsaktörer från hela Sverige.  93% av deltagarna tyckte att hennes insats var mycket givande / givande. Vi har aldrig haft en så stor andel nöjda deltagare! ”Toppklass”, ”Otroligt bra”
– I vår interna utvärdering svarade kollegorna så här:
Fantastisk
Mycket proffsig i hela sitt upplägg från förberedelser till genomförande.
Mycket bra! Påläst, insatt och entusiasmerande.
Kanon. Väldigt duktig
Fullkomligt lysande
Mycket bra, påläst och engagerad.
Cecilia Nebel var en av de bästa moderatorer vi haft. Betyg: 5/5
Mycket bra! Påläst och duktig
Toppen! Vi borde använda henne igen.
– Jessica Christiansen, utbildnings- och utvecklingschef Avfall Sverige

Cecilia är otroligt trevlig att samarbeta med och har en fantastisk uppfattningsförmåga. Hon har imponerande möjlighet att snappa upp information och söker själv både forskning och generell information för att få en relevant uppfattning. Är otroligt rak och tydlig i sin kommunikation Mjuk smidig och älskvärd. Förbereder sig mycket väl.Ställer frågor både till paneldeltagare och publik samt gör tydlig konklusion. Gör tillfället till en intressant upplevelse
– Gunnel Stuhr Olsson, Special Foods Manager, Findus

Som samarbetspartner är Cecilia engagerad, positiv, snabb, strukturerad och ambitiös. Som moderator är hon påläst, nyfiken och inbjudande mot både gäster och publik. Hon ställer öppna frågor, förklarar och förtydligar. Hon är stringent, driver samtalet framåt och håller en röd tråd. Cecilia är på samma gång driven och avslappnad, har pondus, är stark men ändå ödmjuk och varm. Hon är också lösningsfokuserad och tar kritik på ett konstruktivt sätt. Jag kan varmt rekommendera Cecilia Nebel som moderator och samarbetspartner.
– Lotta Orban, Malmö högskola, producent Bildningsbaren

Cecilia Nebel är alltid oerhört professionell, påläst och har gjort grundlig och omfattande research och ett omsorgsfullt upplägg inför varje framträdande. Hon uppskattas av såväl publik, samtalsgäster, som produktionsteamet runt ”Samtal på Dunkers”. Jag rekommenderar varmt samarbete med Cecilia.
– Monica Posnic Enelund, producent Dunkers kulturhus

Cecilia Nebel var moderator och konferencier under NSVAs personaldag Vattenpasset 2016. Hon genomförde sitt uppdrag med humor, nyfikenhet och stor professionalism. Vi kände oss mycket trygga och väldigt nöjda med Cecilia och kan varmt rekommendera henne till liknande uppdrag.
– Pernilla Söderkvist, kommunikatör NSVA

Cecilia Nebel

Erfarenheter

Cecilia Nebel

Konstruktiv Journalistik

 • Intervjuer
 • Samtalsledning
 • Moderering
 • Journalistik

Jag är utbildad journalist och kommunikatör med 15 års erfarenhet av arbete på såväl dagstidning som magasin. Senaste åren med inriktning mot liveformat, debatter och intervjuer inför publik. Sedan 2015 driver jag Nebel Media AB. I tjänsterna ingår projektledning, konceptutveckling, samtals- debatt- och programledning. Jag tar också i mån av tid uppdrag som skrivande journalist, samt tränar grupper och individer i intervjuteknik.    

  Sparbanksstiftelsen Finn är en av de allra mest aktiva krafterna i Skåne. Stiftelsen skapar genom sina utdelningar framtida möjligheter i och för regionen inom en rad olika områden. Från och med maj 2017 ingår jag som en av huvudmännen.    

   Nebel Media genomsyras av en vilja att lyfta det positiva och konstruktiva. Något av det mest konstruktiva vi kan göra i samhället är att lyfta våra barn och unga och ge dem den bästa starten i livet. Därför var det självklart att tacka ja till att ingå i föreningen Förebilds styrelse. Föreningens målsättning är att ge unga ledare i olika föreningar och verksamheter kunskaper och verktyg att utveckla sitt ledarskap. www.forebild.se

   Journalist

   • Kultur & Musik
   • Utbildningsfrågor
   • Lund och ESS

   Under 11 år på Sydsvenskan arbetade jag först som reporter på kulturredaktionen och senare på Lundaredaktionen med bevakning av framför allt frågor som rör ESS och Lunds Universitet. På Lundaredaktionen var jag också Lundakrönikör under en tid. Under mitten av 2000-talet tjänstgjorde jag som kommunikationschef för Sydsvenskan AB.

   Kommunikation

    Under några år ansvarade jag för den växande Sydsvenskankoncernens internkommunikation, och arbetade också strategiskt med kommunikationsfrågor med plats i koncernledningen. Det var en utmanande tid med flera uppköp av andra tidningar, bildande av en ny koncern och en bransch i gungning.

     2005 startades en musiktidning i mitt vardagsrum. Johannes Nebel och Jonas Söderström kom på den briljanta idén att starta en musiktidning som skrev om klassisk musik och opera på ett inspirerande och tilltalande sätt. De drog igång arbetet med OPUS, och efter ett tag kunde jag inte låta bli att hoppa på tåget. Under ett par år var jag tidningens redaktör. Idag frilansar jag som skribent för tidningen så fort jag får chansen.

     Projektledare

     • Innovation
     • Projektledning
     • Kommunikation

     Projektledare för stiftelsen Drivhuset i Växjö. Grundade senare stiftelsen Drivhuset vid Malmö högskola.  Stiftelsen hjälper studenter att utveckla affärsidéer och etablera företag i nära samarbete med näringslivet.

     Student

     • Journalistik
     • Kommunikation
     • Projektledning

     Högskoleutbildning: Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet i Växjö. Projektledning, Omvärldsanalys vid Malmö högskola. Skurups folkhögskola: Journalistutbildning St Sigfrids folkhögskola: Musiklinje  

     Press

     Press

     Late Night Lund

     Sydsvenskan: Premiär för Late Night Lund

     Sydsvenskan: Humor och allvar i Late Night Lund

     Sydsvenskan: Fullsatt på Late Night Lund

     Sydsvenskan: Medicon Village firade fem år med show

     Expressen: Berättar om ångesten efter larmet om Ebola

     Nöjesguiden: Sydsvenskans talkshow till Mejeriet

     HD-Sydsvenskan: Late Night Lund växlar upp och byter scen


     Samtal på Dunkers

     HD-Sydsvenskan: Dunkers besökare fick följa med in i operastjärnans värld

      

     Samtal på Hypoteksterrassen

     HD-Sydsvenskan: Samtal i solnedgången med Håkan Hardenberger

     HD-Sydsvenskan: Talkshow under bar himmel


     Kulturdebatt i Lund

     Sydsvenskan: Många gröna kort för kulturen

      

     Kulturrapport om klassisk musik

     Lisa Irenius, SvD:s kulturchef refererar till rapporten i en debattartikel om konstmusikens ställning.

      

     Lundapodden

     Magnus Björn Bentzen intervjuar Cecilia Nebel om Lund och annat kul.